"We find your American beer is like making love in a canoe. It's f*cking close to water." /Eric Idle/

2010. augusztus 28., szombat

biosz..

-Na gyerekek! Ma az emberi testről fogunk tanulni - a tanárnő végignézett az osztályon - Helyesbítek, én az emberi testről fogok tanítani, ti meg úgy tesztek, mintha elhinnétek, amit mondok. Oké-zsoké?
Az osztály beleegyezően morgott, majd újra álmos csendbe merült.
-Először is, az emberi test fő irányítója az agy. Az agyunkkal gondolkodunk - megjegyzem, nem mindenki él ezen lehetőséggel. Bemutatnám a részeit.. van is nekem ehhez otthon egy agyam,  csak elfelejtettem elhozni. Szóval a kisagy, meg a nagyagy alkotják...

-Ma a káros szenvedélyekről lesz szó. A káros szenvedélyek károsak, ezért is hívják őket KÁROS szenvedélyeknek. Eddig világos? Jó. Ilyen káros szenvedély például a drogozás, az alkohol gyakori és nagymennyiségű fogyasztása és a cigarettázás. Egyiket se próbáljátok ki, jobban jártok. Az más téma, hogy én cigarettázom. Rossz példát mutatok. Ez van. Na de mindegy. Beszéljünk először a cigiről. Ki tudja, milyen károkat okoz a cigaretta? Zsolti?
A szólított álmatagon felemelte a fejét, és értetlenkedő tekintettel nézett a tanárnőre.
-Bocs.. felébresztettelek, Zsoltikám? Igazán sajnálom. A következő órára házi feladat felírni, hogy miért rossz a cigaretta...
Következő órán:
-Na, ugyebár a házitok az volt, hogy.. tudjátok mi volt a házitok. Halljam, miket sikerült összeszednetek!
-Például tüdőrákot okozhat a cigizés - mondta valaki hátulról.
-Helyes. És még?
-Sárgák lesznek tőle a fogaink és a körmeink, rossz lehelletet biztosít, és lassítja a terhes nők magzatának egészségét - jelentette ki magabiztosan a második padban ülő Géza, kiváltva ezzel az osztály hangos nevetését.
-Jól van már, jól van, nem kell kinevetni. Jóra gondoltál, Géza, csak kicsit máshogy kellett volna fogalmazni..

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése