"We find your American beer is like making love in a canoe. It's f*cking close to water." /Eric Idle/

2011. április 7., csütörtök

párhuzamok..

hali!

mivel már nagyon régen postoltam, elhatároztam, hogy most fogok.

az jutott eszembe, hogy a Jóbarátok (F) és az Így Jártam Anyátokkal (HIMYM) című sorozatok között felfedezhető párhuzamokról írnék.

először is, a legalapvetőbb, hogy mindkét sorozat néhány 30 év körüli fiatal mindennapi életéről szól. a különbség annyi, hogy a F-ben 6-an vannak, a HIMYM-ben viszont csak 5-en.

nézzük a szereplőket. először is a F Joey-ja megfeleltethető a HIMYM Barney-jának, olyan szempontból, hogy ők A Nőcsábászok. emellett mind a ketten szoktak néha úgy viselkedni, mint egy kisgyerek.
a F Ross-a a HIMYM Ted-ével hasonlítható össze, mindketten elkeseredetten keresik a Nagy Ő-t, mindhiába.
valamilyen szinten a F Monicája és a HIMYM Lily-je is hasonló, bár Lily nem annyira rendmániás, mint Monica.
legutoljára pedig a F Rachel-e és a HIMYM Robin-ja. ők is kicsit hasonlóak, bár köztük inkább enyhe ellentét van, mivel Robin utálja a kisbabákat, Rachel-nek van is egy.
Marshall (HIMYM) és Chandler (F) között nem találtam párhuzamot.

a következő, a kapcsolatok. egyértelmű, hogy Chandler és Monica kapcsolata megfeleltethető Marshall és Lily kapcsolatával. bár az igaz, hogy míg Lily és Marshall a sorozat kezdetekor is együtt vannak, Chandler és Monica csak később jönnek össze.
Ross és Rachel kapcsolata hasonlít Ted és Robin kapcsolatára, hiszen egy időben mindkettő olyan 'se-veled-se-nélküled' kapcsolat, vagy hogyismondjam.
és végül Joey és Rachel, illetve Barney és Robin kapcsolata. mind a kettő olyan hirtelenfellángolós nagy l'amour, vagymi. ez egyértelmű párhuzam.

aztán van még néhány hasonló történeti elem, például, hogy Monica és Chandler gyereket akarnak, de nem sikerül. van a HIMYM-ben is egy rész, amikor Lily és Marshall próbálkoznak a gyerekkel, de nem jön össze.

most így hirtelen ennyi jutott eszembe. ha valami még felötlik bennem, úgyis beleírom. xd

na arrivederci!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése