"We find your American beer is like making love in a canoe. It's f*cking close to water." /Eric Idle/

2009. december 5., szombat

RE: Hát a télapó.

köhm. ádám kijelentette, és "tényekkel" támasztotta alá, hogy a Télapó nem létezik. (www.bogeszadam.blogol.hu) én most erre fogok rácáfolni, kevesebb számbeli ténnyel ugyan, de kitérdekel.
sok ember képzeli úgy, hogy a Télapó csak egy kitalált személy. pedig nem az. a játékgyár az Északi-sarkon található, de maga a Télapó Finnországban tengeti mindennapjait. ez tény.

1.) a rénszarvasoknak nem csak ismert fajai lehetnek! a Télapó rénszarvasai azok a Télapó rénszarvasai, elzártan élnek a külvilágtól, úgyértem, senki sem találkozik velük. nem vegyülnek a többi, közönséges rénszarvassal.
2.+3.) a Télapó nem egy napon megy minden gyerekhez. logikus, hogy erre nem is lenne képes. egyrészt, ott vagyunk mi, magyarok, akik szokásukhoz híven kitűnünk. nálunk a tisztelt piroskabátos bácsi napja december 6, míg máshol karácsonykor csusszan le a kéményen egy kövér valaki. namármost nálunk sem mindenhova ugyanakkor jön, van, akihez ötödikén este, van, akihez hatodikán reggel, és van, akihez hatodikán este. természetesen még ez is sok lenne neki. el kell szomorítanom néhány embert, a Télapó nem mindenkihez megy el, néhányakhoz csak a Krampuszok jutnak el. és más országokban is ugyanígy. 
4.) nem tudom, más országokban mi a szokás, de nálunk a Télapó nem játékot hoz, hanem csokit. az amerikai filmekben persze játékokat hoz, meg biciklit, meg miafenéket.. (ebből következtethetünk az ottani szokásokra).. és ez, ha Krampuszokra osztjuk, és 6-8-nál több rénszarvast számolunk, nem lehetetlenség. vicces is lenne, ha csak 6-8 rénszarvas lenne.. megöregszenek, és puffneki. ugyanmár.. nyilvánvaló, hogy sokkal többen vannak. és simán elhúzzák akár a 321.300 tonnás szánt is (Télapóstul / Lrampuszostul). 
az 5. pont totális hülyeség.

röviden: a Télapó márpedig létezik! és a Krampuszok is.

4 megjegyzés:

  1. el se hiszem h sikerült ösztönöznöm a blogirásra.D

    VálaszTörlés
  2. Milyen hosszú rénszarvassor képes ezt a 321.300 tonnás szánt elhúzni? Ugye nem gyeplőt használnak?

    A magyar népesség az egy százalékát se teszi ki a világ teljes népességének, ez egy kicsit furcsa így =/

    "Ottani szokások"-ra következtetni?
    Karácsonykor te se csokit kapsz >_<

    VálaszTörlés
  3. de hozzánk karácsonykor nem a Télapó jön! o.o

    VálaszTörlés
  4. Utólag is boldog mikulást!

    Az lényegtelen, hogy hozzánk Jézuska jön. Karácsonykor a megszokott ajándék nem csokoládé. És ha más országokban a mikulásra hárul a feladat, akkor bizony neki kell azt az ajándékot magával cipelnie.

    Csokoládét és hasonlókat a mikulás december hatodikán osztja a magyar gyermekeknek - kisfiúknak, kislányoknak, nemtől, vallástól és származástól függetlenül.

    VálaszTörlés